//5 TIPS hoe JIJ het best kan afvallen!

Tips voor afvallen

tips voor afvallen

Vind jij afvallen lastig, maar je wilt wel van je overtollig vet af? Dan ben je hier op het goede adres!
Wij geven 5 tips voor afvallen weg zodat het afvallen een stuk makkelijker gaat.

Afvallen

Veel mensen zijn niet tevreden met zijn of haar gewicht en willen daarom ook afvallen. Omdat sommigen denken dat dit onmogelijk is doen zij vaak een slechte poging tot geen poging. Er staat veel informatie op het internet over afvallen. Maar welk informatie is waar, en wat is nou pure onzin. Vaak proberen mensen een bepaald dieet, maar merken ook dat dit niet past bij hun levensstijl. Daarom geven wij tips voor afvallen die iedereen kan toepassen in het dagelijkse leven.

Afvallen kost geduld

Zie jij ook weleens in bijvoorbeeld tijdschriften voorbij komen: “Sixpack in 3 weken”. Dit is vaak niet realistisch. Voor een gemiddeld persoon is afvallen in zo’n korte tijd haast wel onmogelijk. Afvallen kost tijd, en is dus ook niet snel gebeurd. Het hangt er natuurlijk wel af wat jouw doel is, maar vaak is je doel pas gehaald na enkele maanden. Als je afvallen te lang vind duren, heb je ook vaak de verkeerde aanpak. Wanneer jij de juiste aanpak hebt gevonden, denk je niet meer aan de tijd of iets anders. Het moet in je systeem zitten, en het moet echt automatisch gaan. Het is namelijk beter om iets langer over jouw streef gewicht te doen, dan in een kortere periode waarin je het niet naar je zin hebt.

Hou bij wat je eet

Waar mensen vaak de mist in gaan, is bij het niet weten wat ze precies eten en drinken. Zij hebben geen flauw benul over hun calorieën intake, en eten vaak meer dan dat zij verbranden. In de onverwachtse producten kunnen veel calorieën zitten. Er bestaat een app genaamd MyFitnessPal waar je gratis kan bij houden wat je eet en drinkt. Je scant het product bij de barcode of vult het product in met het aantal gram erbij, en de app berekend hoeveel calorieën, koolhydraten etc. er in het product zit. Dit hoef je niet perse dagelijks te doen, maar het geeft je snel een beeld over hoeveel calorieën je ongeveer eet en drinkt. In MyFitnessPal kan je ook jouw doel instellen, en dan helpt de app jou om je doel te bereiken.

Eet wat je lekker vindt

Het klinkt een beetje vreemd, maar tijdens het afvallen kan je nog steeds dingen eten wat je lekker vind. Wanneer je probeert af te vallen met een dieet van iemand anders waar producten in staan die jij helemaal niet zo lekker vind, wordt het erg lastig. Stel zelf je dieet samen en zorg dat je er geen voedingswaren in doet die jij niet lust. Als het gaat om alleen afvallen, is het maken van je eigen dieet niet heel moeilijk. Er zijn veel websites waar je jouw calorieën verbruik ongeveer kan uitrekenen. Je maakt nu dus een voedingsschema met minder calorieën dan wat jij verbruikt. Je kan alles eten zolang je maar onder dat getal blijft is alles goed.

Drink veel water

Niet alleen omdat water geen calorieën bevat, is water ook een handig middel om je trek te stillen. Het is erg handig om een glas water te drinken wanneer je honger begint te krijgen. Ook tijdens een maaltijd helpt het drinken van water je tegen het eten van te veel voedsel. Vind jij water niet lekker of verveelt het jou snel? Voeg dan wat suikervrije limonade toe, of doe er bijvoorbeeld een gesneden citroen in voor een lekker smaakje.

Bewegen

Als je meer beweegt verbrandt je meer calorieën. Dit zorgt er ook voor dat je iets meer kan eten tijdens het afvallen. Bewegen is erg gezond en is ook een goed middel voor het afvallen. Pak bijvoorbeeld vaker de fiets in plaats van de auto. Of ga in de avond in plaats van tv kijken, eerst een stukje hardlopen/ lopen. Vind de juiste sport die bij jou past, waardoor je sporten niet ziet als een verplichting maar meer als een hobby. Veel mensen doen aan krachttraining, omdat je dat niet alleen calorieën verbrandt, maar ook spiermassa aankomt. Vaak zie je dan ook sneller resultaat. Het uitoefenen van een sport kan vaak ook zorgen dat je automatisch beter let op je voeding. Wanneer je klaar bent van een lekkere sportsessie, ben je vaker geneigd om een banaan te pakken dan een zak chips.

Eiwit shake’s

Eiwit shake is een perfecte plaatsvervanger van sommige maaltijden. Het bevat veel proteïne, weinig calorieën en vult de maag erg goed. Je kan variëren in verschillende smaken. Ook kan je het eiwitpoeder combineren met je havermout bijvoorbeeld, waardoor je havermout smaak bevat en minder droog is. Ook is eiwitpoeder mogelijk in te voegen bij jou gezonde smoothie. Wil jij meer weten over eiwitpoeder? Lees dan dit artikel over eiwitpoeder.

By |2018-11-26T22:04:39+00:00november 25th, 2018|Voeding|0 Comments

Leave A Comment