//Deze 5 supplementen heb jij nodig als beginner

Deze 5 supplementen heb jij nodig als beginner

supplementen voor beginners

Er zijn zo veel verschillende supplementen in de fitness industrie. Maar welke heb jij nodig als een beginnende sporter. Welke zijn handig voor spieropbouw en welke zijn niet zo essentieel.

Welke supplementen zijn er?

Er bestaan echt tientallen misschien wel honderden fitness supplementen. De een wat bekender dan de ander, en van vele heb jij misschien nog nooit van gehoord. Hieronder een lijst met de wat bekendere fitness supplementen:

  • Pre-workout
  • BCAA
  • Eiwit/ proteïne shakes
  • Creatine
  • Vitamines
  • Fat burners
  • Weight gainers

Er bestaan veel meer voedingssupplementen, maar dit zijn wel de meest gebruikte voor fitnessers.

Supplementen voor beginners

Je bent een beginnende fitnesser en je vraagt je af welke supplementen jij als beginner moet aanschaffen. Wij helpen jou natuurlijk graag naar de juiste supplementen. Laten we dan maar beginnen met de supplementen voor beginners.

Eiwitten

Voeding is het belangrijkste als je jouw doel wilt bereiken in de sportschool. Wanneer jij gespierder of breder wilt worden, moet je dus goed eten. Eiwitten is een bron dat zorgt voor jouw spieropbouw.

Ze zeggen dat je per kilogram lichaamsgewicht, 1.5 tot 2 gram eiwitten nodig hebt. Dus stel je bent 80 kilo, moet je ongeveer 120 tot 160 gram eiwitten PER dag eten.

Dit is voor een beginnende totaal niet het geval. Zolang jij rond de 1 gram per lichaamsgewicht eet, zit je ruim voldoende. Je spieren kunnen vaak meer dan dat nog niet verwerken.

In veel producten zitten eiwitten, denk dan maar aan zuivelproducten zoals melk, kwark en yoghurt. Ook in vlees/kip is een goede bron van eiwitten. Soms heb je geen zin om vlees of kip of iets dergelijks voor te bereiden. Of je hebt even geen trek in je kwark.

Hiervoor komen eiwitshakes goed van pas. Dit bevat 20 tot wel 40 gram eiwitten per shake! Als je dit samen doet bij je kwark, zit je al gauw voldoende voor de dag qua eiwitten.

Koop dus alleen eiwitshakes wanneer jij het geld er voor hebt, en je geen zin of tijd hebt om te koken. De eiwitten zijn namelijk uit je voeding te halen als beginnende sporter.

Pre-workout

Pre-workout werk heel anders dan eiwitshakes. Dit supplement is dus niet voor spiergroei, maar meer een energie boost om jouw workout makkelijker te maken. Je neemt dit voor het sporten en je krijgt er een enorme boost van. Soms zo erg dat je overal jeuk krijgt, en je erg aanwezig bent.

In pre-workout zit een hoge dosis caffeine en taurine, dus het wordt niet aangeraden om meer dan 2 scoops te nemen. Het is namelijk niet goed voor je hart, als je zo’n dosis caffeine naar binnen krijgt.

Wanneer je geen zin hebt of te moe bent om te sporten is pre-workout ook erg handig. Na een scoop pre-workout, wil jij wel sporten. Je energie level is hoog en je moet het kwijt. Pas wel op, wij raden aan om echt te gaan sporten na pre-workout.

Koop dus alleen pre-workout wanneer jij echt moeite hebt om naar de sportschool te gaan. Ook kan je dit aanschaffen voor als je erg moe bent, maar je wilt wel presteren in de sportschool. Wij raden dit aan om niet s’avonds laat te gebruiken, want de kans dat je dan nog goed kan slapen is klein.

Creatine

Creatine is een van de supplementen voor beginners die wij erg aanraden. Als je meer wilt weten over creatine, wij hebben hier een pagina waar wij beschrijven wat creatine is en wat de creatine precies met je doet.

Dit supplement is goedkoop, dus erg ideaal voor beginners. Voor een pot betaal je tussen de 10 en 15 euro, en je kan er wel maanden mee doen. Ook al neem je een scoop per dag.

Als jij echt wilt groeien in spiermassa raden wij dit product echt aan. De creatine van body & fit werkt prima en is erg goedkoop.

BCAA (Aminozuren)

BCAA staat voor branched chain amino acids en heeft ook een energie achtig effect, vooral tijdens het sporten. Het heeft een hele gedetailleerde werking, maar om het even kort uit te leggen: Het zorgt ervoor dat jij tijdens je workout je energie sneller hersteld. Hierdoor kan je vaak 1 of 2 reps meer dan zonder BCAA en kan uiteindelijk een groeiend effect hebben.

BCAA kan komen in poeder en je kan het dus ook nemen in een smaakje. Kies je favoriete smaakje en dan is BCAA niet alleen een supplement met een werking, maar het is dan ook erg lekker tijdens het sporten.

Onze favoriete Aminozuren: Favoriete Amino’s

Weight gainers

Weight gainers zijn goede supplementen voor beginners die moeite hebben met aankomen. Weight gainers zijn shakes met een hoog calorie aantal, met ook eiwitten en koolhydraten er in verwerkt. Het is dus een veelzijdig drankje.

Dit product hoeft je niet perse aan te schaffen. Je kan dit namelijk gerucht zelf maken door calorierijke producten zoals pindakaas toe te voegen aan jou eiwit shake.

Wil jij dit toch aan schaffen, dan raden wij jouw aan om de premium mass gainer te kopen.

Fat burners

Fat burners raden wij niet aan om te kopen. Buiten het feit dat dit een vreemde supplement is, schijnt dit ook slecht voor je te zijn. Er zijn mensen die door illegale fat burners een soort burn out hebben gehad.

Tuurlijk praat je dan over illegale fat burners, maar het is sowieso een onnodig product om te kopen. Je kan zelf genoeg calorieën verbranden. Wil jij sneller afvallen, dan hebben wij deze tips voor het afvallen voor jullie.

Door veel te sporten en meer op je calorieën te letten, val je ook af. Dus wij denken dat fat burners overbodig en zinloos zijn. Zonde van je geld en een van de mindere supplementen voor beginners.

By |2018-12-07T15:13:03+00:00december 7th, 2018|Supplementen|0 Comments

Leave A Comment