//Krachttraining eerst aankomen dan afvallen

Krachttraining eerst aankomen dan afvallen

Krachttraining aankomen dan afvallen

Je wilt zichtbaar gespierd worden, maar je vraagt zich af of je eerst moet aankomen of al eerst moet afvallen. Er zijn veel verschillende manieren om je spieren zichtbaar te maken, maar in deze post bespreken wij de manier van eerst aankomen en dan afvallen met behulp van krachttraining.

Waarom eerst aankomen?

Bij krachttraining willen mensen vaak er lichamelijk goed uitzien. De spieren moet zichtbaar zijn maar je bent nog te dun en hebt te weinig spiermassa. Als je spiermassa wilt kweken, kom je ook vaak aan in gewicht en dat is totaal niet erg. Als je eerst gaat aankomen zorgt het er voor dat jouw lichaam genoeg spiermassa kan kweken. Als je gaat aankomen merk je snel dat jij sterker wordt. Dit kan een enorme motivatie boost zijn, maar het kan ook erg handig zijn tijdens je werk bijvoorbeeld.Kom niet te veel aan

Met aankomen is het vaak niet handig om elke dag in een snackbar te eten. Je wilt namelijk aankomen in spiermassa, en weinig in vet. Veel krachttrainers maken deze fout bij het aankomen. Niet alleen is dit slecht voor de gezondheid, maar het afvallen kan dan een stuk moeilijker worden. Bij krachttraining is eerst aankomen en dan afvallen een veel volkomende methode. Er zijn periodes waar ze bulken (aankomen), en periodes dat zij cutten of droogtrainen. Dit doen zij ook om meer spiermassa te kweken en uiteindelijk het vet wat zij zijn aangekomen te verbranden.

Hoe kom je aan?

Aankomen lijkt makkelijker dat het is. Het is helaas niet per direct dat als je veel eet dat jij aankomt. Het gaat er niet zo zeer om hoeveel je in een keer eet. Maar meer om hoe vaak jij wat eet. Die combinatie is erg belangrijk bij het aankomen. Zorgt dat elke maaltijd stevig is en calorie rijk. Probeer te vetrijke producten over te slaan, want dit maakt je eerder dik dan gespierd. Voor sommige sporters zijn weightgainers handig. Dit is een shake wat hoog zit in calorieën en eiwitten en niet zo zeer slecht voor je is. Ook zijn proteïneshakes handig voor het aankomen. Spieren gebruiken proteïne of eiwitten om groter te worden, dus ook erg handig om aan te komen.Aankomen door bulken

Bulken is een goede methode om gewicht en spiermassa aan te komen. Met bulken eet je meer calorieën dan dat jij verbruikt, en eet je genoeg eiwitten zodat je spieren ook kunnen groeien. Je kan op twee manieren bulken:

  • Clean/ Lean bulken
  • Dirty bulken

Bij Clean/ lean bulk ben je aan het aankomen door een calorieën overschot, maar je houdt het netjes. Je gaat net iets over jouw calorieën verbruik, en blijft “Gezond” eten. Bij dirty bulk doe je eigenlijk het tegenovergestelde. Je gaat ruim boven je calorieën verbruik en maak zich niet druk over wat je naar binnen werkt.

Afvallen na het aankomen

Mensen denken vaak dat afvallen na het aankomen erg lastig is. Dit is gelukkig niet waar als je het goed aanpakt. Doordat jij bent aangekomen en spiermassa hebt gekweekt, val je ook sneller af. Het is namelijk zo dat je meer calorieën verbrand hoe zwaarder je bent. Niet alleen dit is een handig feitje. Ook omdat je spieren groter zijn geworden door al het krachttraining, zijn ze ook sneller zichtbaar. Dit zorgt er voor dat je minder hoeft af te vallen om echt resultaat te zien. Hier geef ik tips voor het afvallen.

Droogtrainen

Afvallen betekend eigenlijk minder calorieën consumeren dan dat jij verbruikt. Hierdoor val jij niet alleen af in gewicht, maar ook in spiermassa. Vandaar dat je in de fitness vaak praat over droogtrainen en niet afvallen. Tijdens het droogtrainen ga je namelijk zorgen dat je vetpercentage zakt, en je spierpercentage zo hoog mogelijk blijft. Dit doe je door het juiste aantal eiwitten te namen, en let op je calorieën, vet en koolhydraten intake. Voeding is allemaal bij te houden met de app: “MyFitnessPall“.

Welke eiwitpoeder kan je het beste kopen?

Conclussie

Voor krachttraining is aankomen erg belangrijk. Door middel van aankomen, zal jij sterker worden en meer resultaat zien van jouw groei. Na het aankomen is het afvallen of droogtrainen stuk makkelijker omdat je sneller afvalt als je gespierder bent. Eerst aankomen en dan pas afvallen is dus een goede methode als jij jouw spieren wilt laten zien.By |2018-12-03T17:46:00+00:00november 29th, 2018|Voeding|0 Comments

Leave A Comment