//Welk Eiwitpoeder kan jij het best kopen?

Welk eiwitpoeder kan je het beste kopen?

eiwitpoeder kopen

Wanneer je doet aan fitness, is eiwit een essentiële voedingsstof. Eiwitten zijn in te nemen via voedsel, drinken of via eiwitpoeder. Als je weinig tijd hebt of geen zin hebt om te koken is een eiwit shake een ideale oplossing. Er zijn veel verschillende eiwit soorten. Wil jij eiwitpoeder kopen, maar weet niet wat de juiste is? Lees dan dit artikel over eiwitpoeder.

Wat zijn eiwitten?

Eiwit is een voedingsstof wat belangrijk is voor het herstel van je spieren. Eiwitten worden ook wel proteïne genoemd, leveren aminozuren en calorieën. Het lichaam gebruikt de aminozuren uit de afgebroken eiwitten, om hiervan nieuwe eiwitten te maken. Eiwit wordt gevonden in veel producten. Vooral zuivel heeft veel producten met een hoog percentage eiwitten. Denk bijvoorbeeld maar aan melk, kwark en yoghurt. Ook vlees en vis hebben een hoog eiwit gehalte. Kip is op het gebied van eiwitten wel de favoriet bij vele sporters. Zoals eerder vermeld, zorgt eiwit ervoor dat je spieren sneller kunnen herstellen. Dit kan spiermassa groei tot gevolg hebben. Hoe meer eiwit hoe meer spiergroei is helaas een fabel. Te veel eiwitten kan zo zijn nadelen hebben. Je nieren vinden dit bijvoorbeeld niet fijn, en je kan er ook nog eens van aankomen.

Soorten eiwitpoeder kopen

Er zijn veel verschillende soorten eiwitten. hieronder een opsomming van de soorten eiwitten:

  • Whey concentraat
  • Caseine eiwit
  • Whey isolaat
  • Hydrolisaat
  • Soja eiwit
  • Melk eiwit isolaat
  • Ei albumine

De eerste vier genoemde eiwitten zijn het populairst en worden dus ook het vaakst gekocht. Het verschil bij de soorten, is met name de snelheid van de werking van het eiwit. De ene gaat sneller in zijn werking dan de ander. Voor het slapen bijvoorbeeld is het verstandig om langzame eiwitbronnen te nemen. En bij snelle eiwitten, is het slim om die na je workout te nemen. Isolaat is in het algemeen iets duurder dan andere, maar heeft wel een snelle werking en bevat vaak geen suiker. Whey concentraat is een meer betaalbare eiwit en gaat ook snel in werking. De Hydrolisaat is wat beter voor het verteringsstelsel, en heeft ook een goede werking. Hydrolisaat is ook iets duurder dan andere, maar is als nog goed betaalbaar.

Wanneer eiwitten innemen?

Mensen zeggen dat je eiwitten moet innemen binnen een half uur na je workout, is dit waar? Dat er een tijdslimiet op je inname van je eiwit zit, is niet waar. Je kan op elk moment van de dag je eiwitten innemen. Het is wel fijn om na je workout een lekkere proteïne shake te nemen, aangezien het goed vult en een voldaan gevoel geeft. Wel is het logischer om producten zoals kwark, voor het slapen gaan te nemen aangezien deze eiwitten traag in zijn werking gaan. Bij het slapen heeft je lichaam veel rust en heeft dus veel tijd om deze in te nemen.

Waar eiwitpoeder kopen?

Bij zowat elke fitness winkel kan je tegenwoordig eiwitpoeder kopen. Het is tegenwoordig zo een trend, dat zelfs supermarkten en drogisten, eiwitpoeder verkopen. Eiwitpoeder kopen wordt voornamelijk online gedaan, en is ook het meest eenvoudig. Met een druk op de knop kan jij eiwitpoeder kopen. Hier hebben wij onze favoriete eiwitten opgesteld.

Andere sportschool producten kopen?

By |2018-11-30T15:09:37+00:00november 12th, 2018|Supplementen|0 Comments

Leave A Comment