//Eerste keer sportschool
eerste keer sportschool

De eerste keer sportschool kan erg spannend zijn en het is vaak de reden waarom mensen niet beginnen met sporten. Zij zijn bang dat ze verkeerde oefeningen doen, of voelen zich onzeker tegenover gevorderde sporters. Wij geven redenen waarom jij gewoon naar de sportschool moet gaan.

Eerste keer sportschool

Je wilt graag naar de sportschool maar bent bang voor de eerste keer. Wees niet bang, iedereen is ergens begonnen. Niemand die je zal uitlachen of belachelijk maken. Sterker nog, in de sportschool wordt vaak geholpen door instructeurs of gevorderde sporters. Wil jij de stap maken? Wij geven advies voor de mensen die voor het eerst naar de sportschool gaan.

Praat met mensen over hun eerste keer sportschool

Je kent vast wel iemand die al langer bij de sportschool zit. Diegene heeft meer ervaring bij de sportschool en heeft de stap al moeten maken. De eerste keer sportschool voor hem/ haar was misschien ook erg spannend. Om hier achter te komen moet je het er gewoon over hebben. Stel vragen zoals “Wat was jouw eerste sportschool ervaring”. Vraag de dingen die jij wilt weten voordat je begint. Misschien kan diegene wel mee gaan als jij voor het eerst gaat sporten.

Bekijk sportschool video’s

Op YouTube zijn er veel kanalen die gaan over fitness en sport. Deze kanalen vertellen jou al de ins en outs van de sportschool. Ook geven zij jou oefeningen die jij kan uit kan voeren tijden het sporten. Eigenlijk kunnen deze Youtubers jou van alles leren wat te maken hebben met de sportschool. Door deze filmpjes te kijken, voel jij je misschien meer op je gemak bij de eerste keer sportschool. Dit kanaal is een erg handig YouTube kanaal voor fitness en voeding.

Voorbereiding

Als je naar de sportschool gaat, ga je natuurlijk niet in je alledaagse outfit. Je ziet namelijk geen sporter in zijn spijkerbroek sporten. Met voorbereiding bedoeling ik dus de benodigdheden hebben voor sporten. Zorg dat je een outfit aan heb waar jij je comfortabel in kan bewegen, en liefst zweet absorberend. Een lange of korte trainingsbroek waar je vrij in kan bewegen, en sportschoenen waar je eventueel mee kan redden als je bijvoorbeeld even op de loopband gaat. Als jij de juiste spullen hebt voel je je ook sneller op je gemak in de sportschool.

Supplementen

Bij de eerste keer sportschool zijn supplementen niet het eerste waar je aan moet denken. Een beginnende sporter heeft de supplementen nog niet perse nodig. Toch is het misschien handig als je alvast weet welke supplementen er zijn, en waar het voor dient. Je hebt bijvoorbeeld Eiwitten nodig voor spieropbouw, dit kan je aanvullen door een eiwitshake in te nemen. Als je eiwitten gaat kopen maar je weet nog niet welke, lees dan “eiwitpoeder kopen“. Je hebt nog veel meer supplementen, daarom raad ik dus aan om even een kijkje te nemen op deze pagina om er meer over te leren.

Wil jij supplementen aanschaffen, maar je weet niet welke je moet aanschaffen.

Lees dan: Supplementen voor beginners

Bepaal jouw doel of plan

Bij fitness zijn er vaak mensen die komen en gaan. Hiermee bedoelen wij dat veel mensen zich inschrijven, en na een korte tijd te weinig motivatie hebben om door te gaan. Door middel van een doel te stellen, zal jij hier minder snel last van hebben. Je zult minder snel opgeven voor een doel dan dat je geen plan of doel hebt. Vaak is motivatie erg lastig om te vinden. Maar als je even motivatieloos bent, denk dan even aan wat je wilt bereiken en hoe mooi het is als je het bereikt. Het kijken van motiverende video’s kan ook een goed middel zijn om motivatie voor het sporten op te doen. Kijk voor het sporten filmpjes dat mensen aan het fitnessen zijn, en vaak krijg je zelf zin om ook aan de slag te gaan.

By |2018-12-07T22:38:22+00:00november 28th, 2018|sporten|0 Comments

Leave A Comment