• Creatine - CreaPure® capsules
    Creatine Capsules van Body & Fit bevatten CreaPure® creatine. Creapure® creatine wordt geproduceerd door AlzChem Trostberg GmbH. Dit bedrijf garandeert de meest zuivere Creatine wereldwijd verkrijgbaar. * 700mg Creatine CreaPure® per capsule * Creatine voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen * Creatine stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa bij explosieve krachtinspanningenEUR 9.90Meer informatie

Wat is Creatine?

wat is creatine

Veel sporters kennen het supplement Creatine, en velen gebruiken het supplement ook. Maar wat is Creatine eigenlijk? En heeft het wel wel nut voor spieropbouw? In dit artikel krijgt u meer te weten over de functies en inhoud van de stof.

Wat is Creatine?

Creatine is een stofje wat het lichaam zelf aanmaakt. Het is dus een lichaamseigen stof. Bijna al het creatine wat in het lichaam aanmaakt, bevindt zich in de spieren. Wanneer je regelmatig vlees en vis eet, krijg je ongeveer dagelijks 1 gram Creatine binnen. De lever en de nieren zijn ook bronnen waar creatine zich aanmaakt. Ook dit is ongeveer 1 gram per dag. Bij te veel van deze stof heeft het effect niet meer impact. Het zorgt er alleen voor dat je meer moet plassen.

Wat doet Creatine?

Voor krachttrainers is Creatine een belangrijke stof. Een bepaalde stof genaamd “Adenosine Trifosfaat (ATP)” breekt af, waardoor er energie uit de spiercellen komen. Dit stofje kan natuurlijk uiteindelijk opgaan tijdens het sporten. Hier komt Creatine goed van pas. Het zorgt er voor dat het ADP (Adenosine Difosfaat) wordt opgeladen tot vers Adenosine Trifosfaat. Na dit proces heb je weer meer energie om bijvoorbeeld je laatste set goed uit te voeren. Koolhydraten en suikers bijvoorbeeld, vullen ATP ook aan. Dit proces gaat wat langzamer, daarom kiezen sporters vaak op creatine in te nemen.

Creatine kopen

Creatine is te koop in vele fitness webshops. Maar is het wel waard voor je geld om het aan te schaffen. Zoals eerder vermeld is creatine een eigen lichaamseigen stof. Alleen is dit wel genoeg voor fitness? Voor ongeveer de kwart van de sporters heeft het innemen van de extra creatine weinig nut. Dit omdat zij al genoeg van deze stof zelf aanmaken. Voor de andere drie kwart is het erg nuttig om te consumeren. Vergeleken met andere supplementen zoals eiwitten of BCAA (Aminozuren), is creatine een goedkoop supplement. Niet is Creatine alleen goedkoper, de resultaten zijn ook goed. Door de extra kracht die je haalt uit je spieren, en het vocht dat je vast houdt kom je ook spiermassa aan. En eerlijk is eerlijk, wie wilt dat nou niet als sporter.

Creatine tijdens droogtrainen

Wanneer je gaat cutten of droogtrainen wil je zoveel mogelijk vet kwijt raken, en zo min mogelijk spiermassa verliezen. Als mensen gaan droogtrainen of cutten zijn sommige mensen erg bang voor creatine omdat dit zogenaamd zorgt dat je aankomt. Deels van de bewering kan waar zijn. Omdat creatine vocht vast houdt, kan het lijken alsof je zwaar blijft of wat gezetter er uitziet. Tijdens droogtrainen is creatine juist een handig middel. Het kan er namelijk voor zorgen dat je spiermassa niet veel afneemt. Als je doet aan fotoshoots bijvoorbeeld is creatine misschien niet zo handig, aangezien je geen vocht in je lichaam wilt hebben om er zo droog mogelijk uit te zien. Maar voor de reguliere sporters is Creatine een goed supplement tijdens het cutten of droogtrainen.

Wanneer innemen?

Ook een discussie met bijna elk supplement, is wanneer je het supplement moet innemen, en wanneer ook niet. Veel supplementen net zoals creatine hebben de zelfde antwoord op deze vraag. Pre-workout bijvoorbeeld, is verstandig om dit voor je training in te nemen. Dit omdat je een energie boost krijgt, waardoor je met veel energie de sportschool in kan gaan. Creatine is een ander soort stof. Het is namelijk zo dat deze stof ongeveer 4 weken lang in je lichaam kan blijven na gebruik. Met in je lichaam blijven bedoelen wij dan, een eventuele werking. Je kan dus concluderen dat je op elk moment van de dag het kan innemen. Zolang het maar 1 keer per dag is. Vele vinden het fijn om voor het sporten creatine in te nemen, omdat zij het dan niet vergeten. Wanneer je het supplement in neemt is dus een persoonlijke voorkeur en kan dus zowel na of voor het sporten.

By |2018-11-29T14:48:43+00:00november 23rd, 2018|Supplementen|0 Comments

Leave A Comment